Wypromowani doktorzy
dr inż. Monika Momot-Ruppert
Temat rozprawy: „Analiza sensoryczna i fizykochemiczna jako potencjalne narzędzia badania jakości rafinowanych i tłoczonych na zimno olejów roślinnych”
06.03.2024
Promotor: prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak
Recenzenci: prof. dr hab. inż. Magdalena Rudzińska, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu,
dr hab. inż. Małgorzata Tańska, prof. UWM, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie.
dr inż. Szymon Poliński
Temat rozprawy: „Innowacyjne wyroby cukiernicze jako element zróżnicowanej i zbilansowanej diety przyczyniający się do walki z chorobami cywilizacyjnymi”
06.03.2024
Promotor: prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak
Recenzenci: dr hab. inż. Joanna Klepacka, prof. UWM, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie,
dr hab. inż. Hanna Staroszczyk, prof. PG, Politechnika Gdańska,
prof. dr hab. inż. Dorota Żyżelewicz, Politechnika Łódzka.
dr Sylwia Kowalska
Temat rozprawy: „Nowe procedury izotachoforetycznego oznaczania tryptofanu, kwasu glutaminowego i witamin B1, B6, B9 w żywności”
16.11.2022
Promotor: dr hab. Aneta Jastrzębska, prof. UMK
Recenzenci: prof. dr hab. inż. Piotr Wieczorek, Uniwersytet Opolski,
dr hab. Przemysław Kosobucki, prof. PBŚ, Politechnika Bydgoska im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich.
dr inż. Dobrochna Rabiej-Kozioł
Temat rozprawy: „Fenolipidy jako nowe potencjalne składniki olejów roślinnych”
04.11.2020
Promotor: prof. dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak,
Recenzenci: prof. dr hab. Agnieszka Kita, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu,
dr hab. inż. Barbara Kusznierewicz, prof. PG, Politechnika Gdańska.
dr Anna Łaszewska
Temat rozprawy: „Wpływ modyfikacji procesu odszlamowania na aktywność przeciwutleniającą oleju rzepakowego” 20.06.2018
Promotor: dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak, prof. UMK
Recenzenci: dr hab. Magdalena Rudzińska, prof. UPP, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
dr hab. Małgorzata Wroniak, prof. SGGW, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
dr Agnieszka Tułodziecka
Temat rozprawy: „Opracowanie metod analitycznych do oceny aktywności przeciwutleniającej nasion oleistych z rodzaju Brassica oraz ich produktów” – rozprawa wyróżniona
16.11.2016
Promotor: dr hab. Aleksandra Szydłowska-Czerniak, prof. UMK
Recenzenci: prof. dr hab. Irena Staneczko-Baranowska, Politechnika Śląska
dr hab. Agnieszka Bartoszek-Pączkowska, prof. PG, Politechnika Gdańska.