Dydaktyka
Zajęcia dydaktyczne prowadzone przez prof. dr hab. Aleksandrę Szydłowską-Czerniak
Wykłady
- Wykład dla specjalności „Chemia i analiza żywności” – „Wybrane zagadnienia z technologii żywności” dla studentów III roku studiów stacjonarnych I stopnia.
- Wykład „Współczesne trendy w przetwórstwie żywności” dla studentów I roku studiów stacjonarnych II stopnia.
- Wykład „Podstawy chemii analitycznej” dla studentów kierunku Chemia, Chemia i Technologia Żywności, Chemia Medyczna, I roku studiów stacjonarnych I stopnia.
- Wykład „Chemia analityczna” dla studentów kierunku Chemia Kosmetyczna I roku studiów stacjonarnych I stopnia.
- Wykład dla specjalności „Chemia kosmetyków” – „Antyutleniacze i ich analiza” dla studentów II roku studiów stacjonarnych II stopnia.
- Wykład „Podstawy technologii tłuszczów” dla studentów kierunku Chemia i Technologia Żywności, III roku studiów stacjonarnych inżynierskich I stopnia.
- Wykład „Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta” dla studentów kierunku Chemia i Technologia Żywności, IV roku studiów stacjonarnych inżynierskich I stopnia.
- Wykład ,,Składniki preparatów kosmetycznych” dla studentów kierunku Chemia, II roku studiów stacjonarnych II stopnia.
Seminaria
- Seminarium dyplomowe dla studentów kierunku Chemia i Technologia Żywności, IV roku studiów stacjonarnych inżynierskich I stopnia.
- Seminarium naukowe dla doktorantów.
Pracownie i ćwiczenia
- Konwersatorium „Wybrane zagadnienia z technologii żywności” dla studentów III roku studiów stacjonarnych I stopnia.
- Pracownia „Podstawy chemii analitycznej” dla studentów I roku studiów stacjonarnych I stopnia.
- Pracownia „Podstawy technologii tłuszczów” dla studentów kierunku Chemia i Technologia Żywności, III roku studiów stacjonarnych inżynierskich I stopnia.
- Pracownia „Podstawy technologii cukru i cukrownictwa” dla studentów kierunku Chemia i Technologia Żywności, III roku studiów stacjonarnych inżynierskich I stopnia.
- Pracownia „Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta” dla studentów kierunku Chemia i Technologia Żywności, IV roku studiów stacjonarnych inżynierskich I stopnia.
- Ćwiczenia „Współczesne trendy w przetwórstwie żywności” dla studentów I roku, studiów stacjonarnych II stopnia.
Zajęcia dydaktyczne prowadzone przez dr hab. Anetę Jastrzębska, prof. UMK
Wykłady
- Wykład „Podstawy bromatologii ” dla studentów II roku studiów stacjonarnych II stopnia.
- Wykład „Dietetyka i prawo żywnościowe” dla studentów IV roku studiów stacjonarnych kierunku Chemia i technologia żywności.
Pracownie i ćwiczenia
- Pracownia „Podstawy chemii analitycznej oraz Chemia analityczna” dla studentów I roku studiów stacjonarnych I stopnia dla kierunków: Chemia, Chemia i technologia żywności, Chemia medyczna, Chemia kosmetyczna.
- Pracownia ,,Analiza produktów naturalnych” dla studentów III roku studiów stacjonarnych I stopnia, kierunek Chemia medyczna.
- Pracownia ,,Chemia i analiza żywności” dla studentów II roku studiów stacjonarnych I stopnia, kierunek Chemia i technologia żywności oraz studentów III roku studiów stacjonarnych I stopnia.
- Pracownia ,,Chemia żywności i biopierwiastków” dla studentów I roku studiów stacjonarnych II stopnia dla kierunków Chemia, Chemia kosmetyczna, Chemia kryminalistyczna.
- Pracownia ,,Analiza ilościowa leków” dla studentów I roku studiów stacjonarnych II stopnia kierunek Chemia medyczna.
- Pracownia ,,Analiza farmaceutyczna” dla studentów III roku studiów stacjonarnych I stopnia, kierunek Chemia medyczna.
- Konwersatorium ,,Podstawy bromatologii” dla studentów II roku studiów stacjonarnych II stopnia.
- Pracownia ,,Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta” dla studentów kierunku Chemia i Technologia Żywności, IV roku studiów stacjonarnych inżynierskich I stopnia.
Zajęcia dydaktyczne prowadzone przez dr Marzannę Kurzawę, prof. UMK
Wykłady
- Chemia w żywności – wykład ogólnouczelniany.
- Chemia i analiza żywności –II rok Chemia i Technologia żywności studia I stopnia.
- Chemia i analiza żywności – III rok Chemia- specjalność chemia i analiza żywności studia I stopnia.
- Systemy jakości produkcji żywności – III rok Chemia i Technologia żywności studia I stopnia.
- Systemy jakości produkcji żywności – I rok chemia – specjalność Chemia żywności i biopierwiastków studia II stopnia.
- Systemy jakości produkcji żywności – studia podyplomowe.
- Elementy prawa farmaceutycznego I rok – chemia medyczna studia I stopnia.
- Analiza ilościowa leków I rok – chemia medyczna studia II stopnia.
- Analiza farmaceutyczna – III rok chemia medyczna I stopnia.
- Analiza produktów naturalnych – II rok chemia medyczna studia I stopnia.
Pracownie i ćwiczenia
- Chemia i analiza żywności –II rok Chemia i Technologia żywności, studia I stopnia.
- Chemia i analiza żywności – III rok Chemia- specjalność chemia i analiza żywności, studia I stopnia.
- Chemia żywności i biopierwiastków chemia specjalność Chemia żywności i biopierwiastków, I rok studia II stopnia.
- Chemia analityczna – I rok chemia kosmetyczna, studia I stopnia.
- Chemia analityczna – I rok chemia medyczna, studia I stopnia.
- Analiza ilościowa leków I rok – chemia medyczna, studia II stopnia.
- Analiza produktów naturalnych – II rok chemia medyczna, studia I stopnia.
- Analiza farmaceutyczna – III rok chemia medyczna I stopnia.
- Analiza instrumentalna – II rok – chemia i technologia żywności studia I stopnia.
- Analiza instrumentalna kosmetyków – II rok – chemia kosmetyczna, studia I stopnia.
- Analiza instrumentalna – II rok – chemia, studia I stopnia.
- Spektroskopia i zaawansowana analiza instrumentalna – I rok chemia, studia II stopnia.
- Ćwiczenia ,,Systemy jakości produkcji żywności’ dla studentów III roku kierunku Chemia i Technologia żywności, studia I stopnia.
- Ćwiczenia ,,Systemy jakości produkcji żywności” dla studentów I roku kierunku Chemia – specjalność Chemia żywności i biopierwiastków, studia II stopnia.
- Ćwiczenia ,,Systemy jakości produkcji żywności” dla studiów podyplomowych.
- Pracownia ,,Analiza sensoryczna, badanie preferencji konsumenta” dla studentów kierunku Chemia i Technologia Żywności, IV roku studiów stacjonarnych inżynierskich I stopnia